Stearinska kiselina

350.00 рсд500.00 рсд

Većina ljudi ne mogu da vam kažu šta voštane boje, tvrde bombone i sapun imaju zajedničko. Ipak, postoji jedna veza: Svaki od njih sadrži ključni sastojak koji se zove stearinska kiselina. Iako možda niste primetili pre, kada počnete da tražite, naći ćete stearinsku kiselinu u mnogim proizvodima koje koristite svaki dan, uključujući sveće, kreme za brijanje, kozmetičke i medicinske proizvode. Ali stearinska kiselina zaista uzima glavnu ulogu u proizvodima za čišćenje kože

Stearinska kiselina (stearin) je zasićena masna kiselina čvrstog oblika i karakterističnog mirisa. Stearinska kiselina je jedna od mnogih masnih kiselina koje se javljaju prirodno u raznim životinjskim i biljnim mastima i uljima, mada je zastupljenija u mastima životinjskog porekla.. Nalazi se u takvim proizvodima kao što su životinjski loj, kakao buter i biljne masti. Kada se koristi u kozmetičkim proizvodima, stearinska kiselina, pre svegase koristi kao zgušnjivač ili učvršćivač. Stearinska kiselina je supstanca koja pomaže da vaš sapun zadržava svoj oblik, isto kao što je to slučaj u proizvodima kao što su sveće, voštane boje i tvrde bombone.

Ali oblik je samo jedna od osobina koje stearinska kiselina dodaje sredstvima za čišćenje, kao što je čvrsti sapun. Kao surfaktant, stearinska kiselina je veoma snažno sredstvo. Surfaktant je jedinjenje koje pomaže da se smanji površinski napon vode, što joj omogućava da se meša sa uljima i prljavštinom na površini vaše kože. Zbog stearinske kiseline, čestice sapuna mogu da se vežu za prljavštinu i ulja na koži, otpuštaju ih tako da onda mogu da se spere vodom.

Stearinska kiselina deluje i kao agent za emulgovanje, što znači da spaja materijale – kao što su ulje i voda – koji su uglavnom odvojeni. Da nema stearinske kiseline, sredstvo za čišćenje vašeg lica ne bi moglo ostati glatko i kremasto, već bi umesto toga se razdvojilo kao ulje i sirće u salati.

Očisti
Šifra proizvoda: stearinska-kiselina Kategorija: Oznaka: