Ulje makadamije

480.00 дин.3,000.00 дин.

Ulje makadamije je na dobrom glasu zbog svojih pogodnosti po zdravlje i lepotu kose i kože. Ovo svetlo prozirno ulje se vadi iz ploda biljke makadamije, tj. australijskog oraha. Vrlo je popularno kao sastojak u mnogim kozmetičkim kremama i preparatima za zaštitu od sunca. Ulje makadamije ima neverovatno veliki stepen oksidativne stabilnosti i vrlo je otporno na užeglost, a to je upravo ono što ga čini savršenim sastojkom u kozmetičkim preparatima. Takođe se koristi i u kulinarstvu, kao dodatak nekim jelima zbog svog ukusa i visokog sadržaja mononezasićenih m asti. Dakle, ulje makadamije je zaista višenamenski proizvod koji pruža brojne pogodnosti i mogućnosti primene.

Zbog toga što se brzo upija u kožu makadamiju nazivaju i “vanishing oil”, odnosno “ulje koje nestaje”. Ovo ulje koristi se protiv celulita, gljivica, kao i za infekcije disajnih puteva. Konzumiranje ovog ulja snižava povišeni holesterol. Za masnu kožu posebno se preporučuje makadamija pomešana sa biljnim uljem lešnika. Makadamija je delotvorna za kožu jer poseduje vredan sastojak palmitoleinsku kiselinu, koju ne poseduje ni jedna druga biljka.

Očisti
Šifra proizvoda: ulje-makadamije Kategorija: Oznaka: